logo header
 
HOME     CONTACT
ZEKER WETEN ! PERSOONLIJK EN VERTROUWD
ONLINE DIENSTEN   


NBVA

Nieuws


Provisieverbod / abonnementen
05 December 2012

Met ingang van 1 januari 2013 wordt het provisieverbod op complexe producten van kracht. Dit houdt bijv. in dat wanneer u een hypotheek afsluit, u dan met uw adviseur een directe afspraak maakt mbt zijn beloning. Voorheen werd uw adviseur door de hypotheekverstrekker betaald en zij versleutelden deze kosten in de prijs van het product. Nu hoeft dit geen probleem te zijn bij hypotheken omdat deze kosten gewoon meegefinancierd kunnen worden in de hypotheek.

Echter, bij bijvoorbeeld uitvaartverzekeringen en losse overlijdensrisicoverzekeringen is van meefinancieren van kosten geen sprake. Als gevolg hiervan zal de omzet van kantoren zoals Ploeg Assurantien BV gaan inzakken. Om de service aan klanten te kunnen blijven waarborgen zijn er al diverse kantoren begonnen met het invoeren van service-abonnementen. Hierbij betaalt u naast uw verzekerringspremie een vast bedrag per maand rechtstreeks aan uw adviseur.  Bij bijv. Huis en Hypotheek betaalt u naast uw verzekeringen minimaal 12,95 per maand extra voor hun service.

Ploeg Assurantien BV beraadt zich momenteel op de toekomst en gaat in de loop van 2013 bekijken of deze manier van werken voor zowel Ploeg Assurantien alswel haar clienten gunstig uit kan pakken.

 

« terug


 
     
Copyright - 2006 - Ploeg.nl. All Rights Reserved.